ALANI DOLDURUP SONRA KAZIP İNŞAAT YAPIYORLAR

Malüm 6 Şubat Tarihinde ülkemizin bir kısmında yaşanan Asrın Felaketi Deprem sonrası 1999 Yılında İlmizde Yaşadığımız Marmara Depremini bir kez daha gündeme getirdi.

GÜNDEM Yayın: 24 Şubat 2023 - Cuma - Güncelleme: 24.02.2023 12:15:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

17 Ağustos 1999 Yılnda İlimizinde içinde olduğu hatta merkez üssü Gölcük Olan bir deprem yaşadık ve bizlerde derin yaralar bıraktı ve izleri hala 24 yıldır silinemedi.

Aynı hisleri başka yerlerde yaşanan deprem felaketlerinde hissediyorduk,Lakin 6 Şubat'ta KahramanMaraş merkezli yaşanan Asrın felaketinde bir kez daha derinden sarsıldık.

Gördükki Deprem değil bina öldürüyor.

Gözünü hırs bürümüş ve daha fazla kazanma hırsıyla insanların Canlarını dişine takıp biriktirdikleri emeklerle aldıkları evler onlara deyim yerindeyse mezar oldu.

Bir çok yapı eski yapı dene bilir lakin bunların yanında yeni yapılmış hatta Cennet bir köşe diye satışa sunulan binalarda azımsanmayacak durumda.

İşte bu gerçek ortada iken İlmize dönüp baktığımızda geçmişten ders alınmış mı dersiniz çok az ders alındığını görmekteyiz.

Fay hattının çok yakınında hatta bazı binaların fay hattının üzerinde olduğunu görürsünüz ve Riskli bölgelerin başında gelen bir kaç yeri dolaştığımızda Başiskele ilçesinde ünlü bir inşaat Firmasının yeni inşaat alanı olarak açtığı yeri baktığımızda gözlerimize ınanamadık hepimizin maümü bu inşaat firması kısa zamanda Kocaeli'de bir çok yerde inşaat yapıyor ve yüksek meblalağlarlada satışını yapıyor buraya kadar herşey normal inşaat alanında kamyonların üzerinde ZERAY İNŞAAT diye görünce bir kez daha şaşırdık.

Zira ünü il sınırlarını aşan hatta bir çok önemli ismi toplantılarına davet eden ve çokça'da ulusal çapta reklamları olan bir firmanın buraya inşaat yapıyor olması hatta önce alanı doldurup sonrada dolgu alanına temel açıyor olması çokta doğru durmuyor.

Bu konuda gerekli incelemelerin tam yapılıp yapılmadığının incelenmesi gerekir diye düşünüyoruz.

Bu inşaat izninin neye dayanılarak verildiği ve gerekli zemin etitlerinin yapılıp yapılmadığının bir kez daha bakılması gerekir diye düşünüyoruz.

Biz sorumlu habercilik gereği bu işin takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.