
Beraberinde İlçe ekreter Serkan ÖNEY , Siyasi işler Bşk yrd. Mehmet Bora TARHAN ,Gençlik kolları bşk. Mert Fatih AKBULUT ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat ŞENDOĞAN!ı ziyaret edip istek ve taleplerini iletti.
Anahtar Parti İlçe Başkanlığı olarak, ilçemizin sosyal, ekonomik ve idari açıdan gelişimi adına bazı tespitlerimizi ve önerilerimizi aşağıda bilgilerinize sunmak isteriz.
Taleplerimiz:
Bazı okullarda sınıf kapasitesinin üzerinde öğrenci bulunması, hem öğretmenlerin verimli şekilde ders işleyebilmesini hem de öğrencilerin bireysel öğrenme süreçlerini olumsuz etkilemektedir.
Bazı okullarda giriş ve çıkış saatlerinde güvenlik önlemlerinin ve trafik düzenlemelerinin yetersiz olması, öğrenci ve veliler açısından risk oluşturmaktadır.
Başiskele’de bulunan okullarda temizlik, hijyen ve personel yetersizliği, öğrenci ve öğretmenlerin sağlık koşullarını olumsuz etkilemektedir.
Millî Eğitim’e bağlı kurumlarda, siyasi partilerle iletişim ve koordinasyonu sağlamak üzere yetkili bir personelin görevlendirilmesi, kurumsal iletişimin sağlıklı ve düzenli yürütülmesi açısından faydalı olacaktır.
Okullarda zaman zaman etkinlik, bakım, onarım ve temizlik gibi gerekçelerle talep edilen ücretler, maddi durumu yetersiz olan velilerin zorlanmasına ve eğitimde fırsat eşitsizliğine neden olmaktadır.
Devlet okullarında sunulan eğitimin, özel okullara kıyasla daha düşük olduğu yönündeki algı, bazı velilerin çocuklarını devlet okullarına göndermek konusunda tereddüt yaşamasına neden olmaktadır.
Başiskele’deki tüm eğitim kurumlarıyla ilgili çözüm odaklı süreçlerde, Anahtar Parti Başiskele İlçe Başkanlığı olarak, eğitime duyarlı ve sahaya hâkim kadromuzla; tarafınızca belirlenecek yer ve zamanda istişarede bulunmaya ve katkı sunmaya hazır olduğumuzu bildiririz.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ŞENDOĞAN ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirsi ve başarı dileklerini iletti.
