BAĞ PROJESİ’NDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Başiskele Belediyesi’nin Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) ve Başiskele Kent Konseyi iş birliğiyle hayata geçirdiği BAĞ Projesi’nde ödüller sahiplerini buldu.

GÜNDEM Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 16:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kadın ve aile çalışmalarını KALE markası ve modeliyle artıran ve kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel alanda daha da güçlenmesini sağlayan Başiskele Belediyesi, Başiskeleli kadınların kariyer ve iş dünyasına katılımlarını teşvik etmeye devam ediyor.

 

Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve KOİDER’in, iş hayatında yer almak isteyen kadınların, girişimcilik yolu ile iş hayatına dahil olmasının ve dönüşümün sağlanması adına hayata geçirilen Bağ Projesi’nin ödül töreni Başiskele sahilinde özel bir restoranda gerçekleştirildi. Programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, KOİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Çakıcı, Başiskele Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Kahraman Aytekin, İŞKUR Kocaeli Şube Müdürü İlhami Çelik, KOİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihan Çakıcı, projeye katılan girişimci kadınlar ve davetliler katılım gösterdi.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: “BAŞİSKELE’DE KADINLAR KAZANIYOR”

 

Ödül töreninde konuşan Başkan M. Yasin Özlü, Başiskele Belediyesi olarak kadın ve aileye yönelik hizmet ve eserlerin vatandaşlar tarafından büyük takdir ve beğeni topladığını vurgulayarak, “Başiskele’mizde kadınların her alanda olduğu gibi iş hayatında da aktif olması çok önemli. Göreve geldiğimizden ilk yaptığımız güzel işlerden biri olan Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ile ilçemizdeki üreten kadınların aile ekonomisine büyük oranda katkılar sağladık. Symbol AVM’de yer alan BAŞKEM Mağazası ile ilçemizin çalışkan kadınları, ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri gerçek değerinde pazarlama imkanı buldular. Bunun yanı sıra Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’miz ile de yüzlerce kadının özel sektörde istihdamını sağladık.” dedi.

 

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Genc-i Âlâ gibi, KALE gibi Kocaeli’ye ve Türkiye’ye örnek sonuçlar çıkaracaklarını umut ettiği projenin Başiskeleli kadın girişimcilere fark yaratacağını vurgulayan Başkan Özlü, “Bağ Projesi ile girişimci kadınlarımız, yeni başarı hikâyelerine başlayacaklar. Bu başarı hikâyesinde belediye olarak var olmamız bizim için çok değerli. Geleceğimizin teminatı gençlere, çocuklara, kadınlara yönelik Türkiye’ye örnek çalışmalarımız önümüzdeki dönem de artarak devam edecek.  Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Projeye katılan tüm girişimci kadınlarımızı tebrik ediyor, iş hayatlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

 

İLK ÜÇ PROJEYE BÜYÜK PARA ÖDÜLÜ

 

Stratejik planlama, pazarlama ve marka oluşturma, finansal okur yazarlık ve sosyal medya, kriz ve kişisel gelişim süreçleri, hukuki süreçler, sürdürülebilirlik iletişim ve sosyal sorumluluk ve devlet destekleri konularında 7 haftalık eğitim sürecini tamamlayan kursiyerler; proje sunumları, sınav sonuçları ve eğitimlere devam durumları göz önünde bulundurularak değerlendirmeye alındı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.