BARBAROS CAMİİ’NDE ESKİ RAMAZAN TADI ÇOCUK NEŞESİ

Başiskele’de Barbaros Mahallesinde hizmet veren Barbaros Cami imamı ve Başiskele Din Görevlilieri Derneği Başkanı Kadir Çelikiz mahallenin çocuklarına teravih namazını sevdiren birçok etkinlik yapıyor. Her akşam namaza birçok çocuk geliyor.

YAŞAM Yayın: 25 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 25.03.2024 18:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Eski ramazanların tadını yaşatan birçok etkinliğin yanı sıra çocuklara İslamiyet’in sevdirilmesi ve eski geleneklerimizin sürdürülmesini amaçlayan bu program mahalleliden tam not alıyor. Çocuklar teravih namazı saatinde anne babalarıyla birlikte camiye geliyorlar ve cami imamı Kadir Çelikiz hocaları onlara İslam’ın şartından, İmanın şartları gibi temel dini bilgiler ile kısa yarışmalar yaparak sürpriz oyuncak ve yiyecekler ikram ediyor.

ÇOCUKLARA TERAVİH NAMAZINI SEVDİREN KADİR HOCA

Yapılan bu program hakkında açıklamada bulunan Cami İmam-Hatibi  Kadir Çelikiz: “Camilerinin merkezi bir cami olduğunu, çocukları camiye ve cemaate devam ettirebilmek için görevliler olarak bu işi sahiplendiklerini dile getirdi. Bizlerin görevi bu kapsamda, ibadeti sevdiren çocuklara küçük ödül ve sürpriz hediyeler ile güzel anılar bırakabilmek. “Nerede o eski ramazanlar?” sorusuna tüm cami ve Kur’an Kursları olarak çok güzel bir cevap bulmuş oluruz ” dedi.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.