BAŞİSKELE 2021'DE PARK VE BAHÇELERLE DONATILDI

Başiskele’de ulaşım, altyapı ve diğer birçok alandaki çalışmalarının yanı sıra hayata geçirdiği doğaya saygılı insan odaklı sosyal yatırımlar ile vatandaşın hayatına değer katan Başiskele Belediyesi 2021 yılında ilçenin dört bir yanına çok sayıda yeni parklar kazandırdı.

YAŞAM Yayın: 05 Ocak 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 05.01.2022 09:27:33
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Geleceğin hazinesi geleceğin teminatı çocuklar ve gençler için “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla ilçe genelindeki mevcut oyun parklarını zemininden oyun gruplarına kadar yenileyen Başiskele Belediyesi, ilçe genelinde 10 yeni çocuk parkını ilçeye kazandırırken kentte bir ilki gerçekleştirerek bir çocuk oyun sokağı da yaptı.

EKİPLER 2021’DE DE YOĞUN TEMPODA ÇALIŞTI

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında da yoğun tempoda çalışarak Barbaros Mahallesi’nde Favori Sokak Parkı ve Yürüyüş Caddesi Yürüyüş ve Bisiklet Parkuru ile Parkı, Yeşilyurt Mahallesi Okur Sokak Parkı, Karadenizliler Ermiş Sokak Parkı, Yeşilkent Mahallesi Sıfır Atık Parkı, Döngel Merkez Mahallesi Mertcan Sokak Parkı, Yaylacık Mahallesi kavallıoğlu Sokak Parkı, Fatih Mahallesi Leylak Sokak Parkı, Doğantepe Mahallesi İstiklal Caddesi Parkı ve Yeşilyurt Mahallesi Kapalı Pazar Yeri Parkı’nı ilçeye kazandırdı.

MODERN BASKETBOL VE FUTBOL SAHALARI

Başiskele Belediyesi, ilçe genelinde yaptığı çocuk oyun parklarının yanı sıra bir çok mahallede çocukların ve gençlerin güvenle futbol oynayacağı alanlara basketbol, voleybol ve futbol halı sahaları da yaptı.

SON 1 YILDA 21 BİN 600 METREKARELİK ALAN PARK OLDU

Başiskele’de çocukların uygun alanlarda güvenle oynayabileceği ve eğlenebileceği, Başiskeleliler’in de hoşça vakit geçirebilmeleri yeni sosyal yaşam alanları oluşturan Başiskele Belediyesi, son bir yılda 21 bin 600 metrekarelik alanı geleceğe yatırım olarak değerlendirdi.

BAŞİSKELE’DE BİR İLK: ÇOCUK OYUN SOKAĞI

Başiskele’de çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine destek veren hizmetlerle dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, 2021 yılında ilçede bir ilki daha gerçekleştirdi. İlçenin ilk çocuk oyun sokağı Yeşilyurt Mahallesi Değerli ve Karınca Sokakları arasında yapıldı. Araç trafiğine kapalı 70 metre uzunluğundaki çocuk oyun sokağında oyun çizgileri çizimi ve boyama işlemleri tamamlanarak çocukların hizmetine açıldı. Rengarenk görüntüsü ve çeşitli oyun imkanlarıyla çocukların büyük beğenisini toplayan çocuk oyun sokağı, mahalleye de estetik bir görünüm kazandırdı.

MEVCUT PARKLAR YENİLENDİ

İlçenin dört bir köşesinde her mahallesinde bulunan parklar, 2021 yılında tek tek yenilendi. Belediye ekipleri parklarda kullanım ömrünü dolduran ve zamanla eskiyerek hem çevre hem de çocuklar için tehlike arz eden malzemeler yenileriyle değiştirilirken, paslanan ve boyası kalkan malzemeler boyanarak tekrar estetik görünüme kavuşturuldu. Çoğu pakın zemin kauçukları yenileriyle değiştirilirken fonksiyonunu yitiren oyun grupları da kaldırılarak yenileri parklara yerleştirildi. Ekipler ayrıca parklarda oyun gruplarının, kent mobilyalarının tamir ve bakımlarını, mıntıka temizliğini ve çim biçme çalışmalarını da periyodik olarak yıl içerisinde gerçekleştirdiler.

TOPLAMDA 10 BİN 832 METREKARELİK PARK ALANINDA ESTETİK DOKUNUŞLAR

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla kentin her bir noktasında yer alan parkları yenileyerek estetik işler yapan Başiskele Belediyesi, başta 7 bin 250 metrekarelik Cumhuriyet Parkı’nı ihya etti. Kılıçarslan Mahallesi’nde yer alan parkın içerisinde 15x30 metre büyüklüğünde futbol sahası, 8 bank ve 4 kamelyanın yanı sıra; yağ satarım bal satarım, sek sek, pusula ve labirent parkuru gibi zamanla unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar için alanlar oluşturuldu.  Zemini ve çocuk oyun grubu tamamen yenilenen parkın peyzaj çalışmaları da tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

Cumhuriyet Parkı’nın yanı sıra Kılıçarslan Mahallesi Şirinsu Parkı, Şehit Ekrem Mahallesi Küçük Sokak Parkı, Altınkent Mahallesi Altınkent Parkı, Vezirçiftliği Mahallesi Selvili Parkı, Körfez Mahallesi Namık Kemal Caddesi Parkı ve Seymen Mahallesi Öğretmenler Caddesi Parkı’nda yenileme, bakım onarım çalışmaları yapıldı. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.