BAŞİSKELE BELEDİYESİ 2021 FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Başiskele Belediyesi 2022 yılı Nisan ayı 4. Olağan Meclis Toplantısı 5 Nisan Salı günü meclis üyelerinin tam katılımıyla gerçekleştirildi.

GÜNDEM Yayın: 07 Nisan 2022 - Perşembe - Güncelleme: 07.04.2022 16:10:16
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün başkanlığında toplanan belediye meclisi açılış ve yoklama ile başladı. Başiskele Belediyesi’nin bir önceki birleşime ait üyelere dağıtılan Karar Tutanağı oylanarak kabul edildi.

YENİ ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Başiskele Belediye Meclis’inde bu ay 17 gündem maddesi görüşüldü. Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 05.04.2022 tarihli ve 19526 sayılı, Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ve Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üye Seçimi ile ilgili teklifi Belediye Başkanı M. Yasin Özlü tarafından 17. madde olarak gündeme alındı.

Gündemin 1. maddesini oluşturan İmar Komisyonu Raporu, komisyondan geldiği şekli ile kabulüne oy birliği ile karar verilirken, gündemin 2. Maddesinde yer alan İmar Komisyonu Raporunun komisyondan geldiği şekli ile süre uzatımının kabulüne oybirliği ile karar verildi.

Gündemin 3. maddesini kapsayan Başiskele Belediyesi Encümen Üyeliği seçimi için yapılan gizli oylama neticesinde Nurettin Hoylan, Şakir Özkaraaslan ve Serhat Beyazıt seçildi.

Mecliste yapılan diğer açık oylamalarda ise İmar Komisyonu üyeliğine Sadullah Keleş, Ömer Bayram, Metin Demir, Adilay Furuncu ve Mustafa Gürsoy; Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine H. Numan Tonka, Zülküf Tanta, Muzaffer Can, Veysel Boyuneğmez ve Zeki Karataş oy birliğiyle kabul edildi.

KADIN VE AİLE KOMİSYONU VE EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU KURULDU

2021 yılının “Gençlik Yılı” ve 2022 yılının da “Kadın ve Aile” yılı ilan eden edildiği Başiskele’de, kadın ve aileye yönelik hizmetler ile gençlere yönelik hizmetlerin daha etkin ve verilmesi adına mecliste Kadın ve Aile Komisyonu ve Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu kurulması kararı alındı.

Gündemin 17. maddesini oluşturan Kadın ve Aile Komisyonu ve Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üye Seçimi ile ilgili teklif sonrası mecliste yapılan açık oylamada, Kadın ve Aile Komisyonu üyeliğine Sema Arat, Nuray Savcı Güçlü, Emine Özkar, Murat Eşdoğan ve Zeynel Ayaz;  Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliğine Saim Anlağan, Melih Özkaraaslan, Ali Değirmenci, Emre Kahraman ve Sedat Acar oy birliğiyle kabul edildi.

SOSYAL GELİŞMEYİ DESTEKLEME PROGRAMI PROJESİ

Gündemin 6. 7. 8. 12. 13. ve 15. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi, 9. 10. ve 11. Maddelerinin İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Gündemin 14. maddesini oluşturan 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Projesi kapsamında yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği kabul edildi.

2021 YILI İDARİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Gündemde yer alan maddelerin görüşülmesinin ardından 2021 Yılı İdari Faaliyet Raporu görüşüldü. Yapılan sunumlar sonrası gerçekleştirilen oylama sonucunda Başiskele Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Başiskele Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısı 5 Mayıs Perşembe günü saat 15:00’te yapılacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.