BAŞİSKELE BELEDİYESİ'NDE YAĞ DENETİMİ

Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen fiyatlardaki fahiş artış ve ürünlerin depolarda saklandığı yönündeki şikâyetler üzerine marketlerde yağ denetimi başlattı.

GÜNDEM Yayın: 09 Mart 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 09.03.2022 11:28:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Rusya’dan beklenen yağ yüklü gemilerin gelememesi nedeniyle ‘yağ sıkıntısı yaşanacağı yönünde’ kamuoyunda oluşturulan algı, fiyatların beklenmedik şekilde artışına yol açtı. İlgili bakanlıklar tarafından yapılan ‘yeterli yağ stoku bulunduğu yönündeki’ açıklamalara rağmen vatandaşlar, yağ alabilmek için marketlere akın etti. Beklenmedik talep artışı nedeniyle marketler hakkında, ‘ürünleri depolara saklayarak stokçuluk yaptıkları yönünde’ şikâyetler baş gösterdi. Başiskele Belediyesi Zabıta ekipleri de şikâyetlerin artması üzerine başta ulusal ve yerel zincir marketler olmak üzere kent genelindeki gıda satıcılarına yönelik denetimleri artırdı.

Denetimlerde raflarda yağ olup olmadığı, raftaki etiket ile kasa çıkış fiyatlarının birbirine uyup uymadığı ve depolarda yağ saklanıp saklanmadığı incelendi. Denetim yapılan marketlerin raflarında yeterli miktarda yağ bulunduğu gözlenirken, depolarda da anormal ürün stokunun bulunmadığı görüldü.

Denetimlerin aralıksız süreceğini belirten ekipler, söz konusu ihlalleri gerçekleştiren firmalarla ilgili yasal işlemlerin Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.