BAŞİSKELE BELEDİYESİ’NDEN BOSNA HERSEK’E OKUL DESTEĞİ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) koordinesinde Başiskele Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi destekleriyle Bosna Hersek’in Vareş şehrine okul yaptırıldı.

EĞİTİM Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 05.09.2023 10:20:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediyesi’nin kardeş şehri de olan Vareş’in Kokoşçiçi Köyü’nde 2022 yılında yaptırılan ilkokulun açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Vareş Belediye Başkanı Zdravko Maroşeviç, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü adına AK Parti Belediye Meclis Üyesi H. Numan Tonka, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katılım sağladı.

GÖNÜL COĞRAFYASINA DESTEK SÜRÜYOR

Açılış töreninde konuşan Numan Tonka, Bosna-Hersek’in gönül coğrafyamızın en önemli topraklarından olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Şanlı Türk tarihimizi ve kültürel mirasımızı korumak, ekonomik, teknik, sosyal ve kültürel alanlar başta olmak üzere iş birliğini geliştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türk Dünyası Belediyeler Birliği aracılığıyla Başiskele Belediyemiz ve Bosna Hersek’in Vareş Belediyesi 2022 yılının Mayıs ayında kardeş şehir oldular. Vareş Belediye Başkanı Sayın Zdravko Maroşeviç’i ilçemizde misafir ettik. Başkanımız M. Yasin Özlü ile birlikte Kardeş Şehir Protokolü’ne karşılıklı imzalar atılırken gönülden kucaklaşmalar yaşandı. Bu birlik ve beraberliğimiz kardeş şehrimiz Vareş’e Selçuklu Belediyesi ile birlikte bir okul kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.”

“GÖNÜL BİRLİĞİMİZ NESİLDEN NESİLE AKTARILACAK”

Bosna-Hersek’in Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç’in “Hakiki vatansever vatanını diğerlerine üstün tutan değil, vatanının övgüye mazhar olması için hareket edendir.” sözleriyle konuşmasına devam eden Tonka, “Bosna Hersek'i 1463 yılında fethederek ülke halkının gönlünün de fatihi olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunları olarak bizler de fethin üzerinden 5 asır geçmesine rağmen gönül birliğimize devam ediyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz okulumuz bu gönül birliğimizi devam ettirsin. İnşallah çocuklarımız burada çok güzel eğitimler alacaklar ve kardeşliğimize nesilden nesile katkı sunacaklar.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Kokoşçiçi Köyü İlkokulu Projesi’nin kurdela kesimi yapıldı. Daha sonra katılımcılar hep birlikte sınıfları gezdiler ve öğrencilere iyi dersler dileklerinde bulundular.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.