BAŞİSKELE SAHİLİ’NE DEĞER KATACAK MODERN MESCİD

Başiskele Belediyesi, vatandaşların yoğun talepleri üzerine Başiskele Sahili’ne modern mimaride yeni bir mescid yapmak için çalışmalara başladı.

GÜNDEM Yayın: 20 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 20.08.2024 14:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kocaeli’nin en güzel sahillerine sahip olan ve günden güne daha fazla vatandaşın rağbet gösterdiği Başiskele Sahili, vatandaşların da yoğun talepleri üzerine modern bir mescide kavuşuyor.

150 METREKARELİK MESCİD

Başiskele Belediyesi Sosyal Tesisleri Antik Köfte ve Restoran yanındaki 220 metrekarelik alanda yapımına başlanan mescid, modern mimaride estetik görünümüyle Başiskele Sahili’ne değer katacak. 150 metrekarelik kapalı alana sahip olacak Başiskele Sahil Mescidi, nezih, temiz ve huzurlu bir ortamda vatandaşların ibadet yapmasına imkân sunacak.

70 metrekarelik alana 4 kadın wc, 4 erkek wc, 1 kadın şadırvan (3 kişilik), 1 erkek şadırvan (3 kişilik), 1 bebek bakım odası da inşa edilecek.

BAŞKAN ÖZLÜ: SAHİLİMİZE DEĞER KATACAK

Kentteki her bir çalışmayı olduğu gibi Başiskele Sahil Mescidi’nde yapılan çalışmayı da yakından takip eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, çalışmalar hakkında ilgili ekibinden brifing aldı.

Mescid inşaat alanında yaptığı incelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Özlü, “Başiskele Sahili’mize estetik ve zarif bir mimariye sahip yeni bir mescid kazandırıyoruz. Sahilimizin huzur dolu atmosferiyle uyum içinde yükselen bu ibadet mekânı, modern ve geleneksel mimarinin bir birleşimi olarak tasarlandı. Mescidimiz, sadece bir ibadet yeri değil, aynı zamanda sahilimizin çehresine değer katan bir eser olacak. Başiskele'mize hayırlı olmasını diliyor, ekip arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.