BAŞİSKELE'DE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Başiskele'de Değişim ve dönüşüm devam ediyor.

GÜNDEM Yayın: 09 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 09.10.2023 21:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 33 dk.
Takip EtGoogle News

BAŞİSKELE SOSYAL TESİSİ - ANTİK KÖFTE CAFE & RESTORAN

Başiskele Sahili’ne nezih bir sosyal tesis bu yılın Temmuz ayında hizmet vermeye başladı. Yaklaşık 800 metrekare inşaat alanı üzerine inşa edilen sosyal tesisin zemin katı 510 metrekare, 1. katı 840 metrekare, 2. katı 560 metrekare ve terası 270 metrekare alandan oluşmaktadır.

Modern tarzda projelendirilen tesisin 100 kişilik kapalı restoranı, 150 kişilik açık alan bahçe, 100 kişilik teras, 70 kişilik özel gün ve etkinlikler için toplantı salonu yer almaktadır. Antikkapı A.Ş’nin bir markası olan Antik Köfte hizmet vermektedir. Eşsiz lezzetleri, kalitesinden ödün vermeyen hizmet anlayışı ve uygun fiyat tarifesiyle Başiskelelilerin yeni lezzet durağı olanBaşiskele Belediyesi Sosyal Tesisi, eşsiz manzarasıyla birçok etkinlik ve organizasyona da ev sahipliği yapmaktadır. Zengin kahvaltı menüsü de bulunan Başiskele Belediyesi Antik Köfte Cafe & Restoran, hergün sabah saat 08:00’den gece saat 24:00’e kadar vatandaşlara hizmet vermektedir.

PROTEO SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan  deprem felaketi nedeniyle Meksika'dan yola çıkarak, Türkiye’ye ulaşan 10 kişilik kurtarma ekibinin bir parçası olan Proteo adlı köpek  birçok cana umut olmuştu.  Kısa süre önce yapımı tamamlanan sokak hayvanlarının tedavi, bakım, beslenme ve rehabilitasyonu gibi daha birçok ihtiyacının karşılanacağı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne kahraman köpeğin ismi verildi. Sepetlipınar Mahallesi’nde hizmet veren yaklaşık 6 bin 100 metrekare alan üzerine kurulan bakımevi 164 metrekare idari bina, 435 metrekare barınaklardan oluşuyor. İdari binada 2 veteriner odası, ameliyathane, muayene odası, seminer odası ve bekleme odası yer almaktadır.

Bakım evinde, sağlık sorunu yaşayan sokak hayvanlarının tedavisi ve rehabilitasyonuyla ilgileniliyor. Aynı zamanda vatandaşlardan hiçbir ücret alınmadan sahip oldukları hayvanların ilk tedavileri veya kısırlaştırmaları da yapılabiliyor. Bakımevi içerisinde içerisinde ultrason, röntgen, yoğun bakım ünitesi, kan cihazları ve tüm tahliller için test kitleri bulunuyor. Mikro ölçekli ameliyatlar buradaki uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilebiliyor. Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine gelen vatandaşlar, diledikleri kedi veya köpeği kısırlaştırılmış ve çipleri tamamlanmış şekilde ücretsiz olarak sahiplenebiliyor.

ATATÜRK MEYDANI

Yeniköy Merkez Mahallesi Vatan Caddesi ve Fevzioğlu Sokak arasındaki alan üzerinde yapılan Atatürk Meydanı çalışmaları tamamlandı.

Başiskele Belediyesi tarafından çalışmalara başlanılan Atatürk Meydanı toplamda 5 bin 300 metrekarelik alanda inşa edilen meydanda Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özel tasarımlı 2,5 metre uzunluğundaki led ışıklı silüeti meydanın tam ortasına yerleştirilirdi. Silüetin her iki tarafına Atatürk’ün günümüze ışık tutan önemli veciz sözlerinden “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” ve “Millete efendilik yoktur, hizmet etmek vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur.” cümleleri yazıldı.

Yeniköy Merkez Mahallesi’nin çevresini ve çehresini güzelleştiren meydanda ağaçlandırma çalışmaları, peyzaj çalışmaları yapıldı. Dekoratif aydınlatma direkleriyle aydınlatılan meydana oturma grupları ve kent mobilyaları yerleştirildi. Bölge sakinlerinin huzurla dinlenip vakit geçirebileceği meydanda ayrıca 30 araçlık otopark alanı da yapıldı. Meydanda çocukların ve gençlerin güvenle futbol oynayacağı bir halı saha da bulunuyor.

HÜSEYİN KAPTAN ŞEHİTLİĞİ

Başiskele Belediyesi 1.Dünya Savaşı yıllarında Başiskele topraklarında şehit olan atalarımıza vefa örneği göstererek Başiskele Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı'nı kente kazandırdı. Hüseyin Kaptan I. Dünya Savaşı sırasında (1915) Bahçecik-Seymen yolu Yeniköy Sapağı üzerinde yaşamıştır. Hüseyin Kaptan ve ailesi geçimini  Seymen iskelesinde kayıkçılık yaparak sağlıyordu. Kayığıyla yıllarca bölge halkına hizmet veren Hüseyin Kaptan, ayrılıkçı Ermeni çeteleri tarafından katledilerek şehit edildi  Şehitlerimiz için daha sonra Damlar Mevkii’nde bir mezarlık yapılmıştır. Zamanla tahrip olan bu mezarlık yerine Başiskele Belediyesi tarafından şehitlerimizin aziz hatırasına hürmeten yeni bir anıt ve şehitlik inşa edilerek gelecek nesillere kahramanlıklarla dolu tarihimizi hatırlatma imkanı sunuyor.

TARİH YOLU PROJESİ İLE TARİH SİZİ BAŞİSKELE’YE ÇAĞIRACAK

 Başiskele’nin tarihini, kültürel mirasını ve turistik yerlerinin tanıtımını kapsayan “Tarih Yolu Projesi” Başiskele Belediyesi’nin düzenlediği tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan ve büyük önem verdiği Tarih Yolu Projesi için 11 Ocak 2023’te TRYP By Wyndham Oteli’nde (Lastik İş Oteli) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

12 TARİHİ ESER GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

Basın mensuplarının da yoğun katılımla ilgi gösterdiği programda, Tarih Yolu Projesi kapsamında Tarihi Müze Gemi-Deniz Tarihi Simülasyon Merkezi, Bahçecik Amerikan Koleji, Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı, Bahçecik Osmanlı Çeşmesi, Kurtuluş Savaşı Siperleri, Servetiye Karşı Taş Cami, Servetiye Köprüsü, Servetiye Milli Mücadele Müzesi, Servetiye Milli Mücadele Anıtı, Tepecik Camii, Cuhane-i Hümayun Su Bendi, Paşadağ Kalesi yer alacak. Yapılacak çalışma ile 12 noktada tarihi değerler turizme kazandırılacak.

DÖNGEL VADİSİ MUSTAFA ÇAKIR MİLLET BAHÇESİ

Geleceğe nefes olacak yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, kentin dört bir köşesinde yer alan vadileri, vatandaşların aileleriyle birlikte huzurla dinlenebileceği, piknik yapabileceği, sportif aktiviteler ve yürüyüş yapabileceği mesire alanı hale getirdi. Bu vadilerden Döngel Vadisi ve Damlar Vadisi, Başkan Özlü’nün talimatıyla belediyenin tamamen kendi öz kaynaklarıyla millet bahçesi haline getirilerek adeta bu vadilere yeşil mühür vuruldu.

Yaklaşık 70 bin metrekarelik Döngel Vadisi Mustafa Çakır Millet Bahçesi’nin ilk etap çalışması 2020 yılının ilk aylarında Barbaros Mahallesi Yürüyüş Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş ve bisiklet yoluyla başladı. Ardından ikinci etap çalışmasıyla vadi içerisinde doğal yaşama zarar vermeden yürüyüş yolları yapıldı. Vadi içerisinde akan derenin üzerine iki ahşap köprü yapan Başiskele Belediyesi, vatandaşların piknik yapabilmeleri için piknik masaları, çeşmeler, WC’ler yaptı. Çocuklar için de ahşap çocuk oyun parkı da yapılan millet bahçesinde ağaçlara rengarenk ahşap kuş yuvaları da asıldı. Ayrıca mesire alanı içerisine çeşit çeşit meyve ağaçları fidanları da dikildi.

İBRAHİM GENCER MİLLET BAHÇESİ

Döngel Vadisi’nin ihya edilip vatandaşların hizmetine sunulmasının ardından 170 bin metrekarelik Damlar Vadisi için de kolları sıvayan Başkan M. Yasin Özlü, ekibiyle birlikte 2021 yılının başlarında kentin ikinci millet bahçesinde çalışmalara başladı. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermeden gerçekleştirilen çalışmalar ile Damlar Vadisi İbrahim Gencer Millet Bahçesi’ne yaklaşık 600 metre bisiklet parkuru, 2 bin 500 metre yürüyüş yolu, 162 m² kum zemin üzeri voleybol sahası,  434 m² kum zemin üzerine çocuk macera parkuru, iki kuleli oyun grubu, üçlü salıncak, tahterevalli, ahşap kent mobilyaları, piknik masaları, barbeküler, banklar, kütük masa-oturak takımları, çeşmeler, ahşap kuş yuvaları ve tuvaletler yapıldı. Yeni fidanların da dikildiği millet bahçesinde yürüyüş parkurları üzerine aromatik bitkiler de ekildi.

Bölge halkının cazibe merkezi olan iki millet bahçesi de vatandaşlardan büyük takdir ve beğeni toplamaya devam ediyor.

AİLE DANIŞMA VE YAŞAM MERKEZİ

Başiskele Belediyesi, aile sağlığı ve bütünlüğünü psikolog, pedagog, diyetisyen ve hukuki danışmanlığı, seminer, kurs ve bilgilendirme faaliyetlerinin yürütüleceği Aile Danışma ve Yaşam Merkezi açıldı. Çocuk oyun alanlarının da yer aldığı merkez, Barbaros Mahallesi Kiraz Çiçeği Sokak ‘ta bulunmaktadır.

İlçenin büyük bir ihtiyacını da karşılayan Aile Danışma ve Yaşam Merkezi'ni 2022 yılında hizmete sundu. Başiskele'de kale gibi sağlam, huzurlu aileler ve yuvalar için psikolog ve diyetisyen gibi hizmetlerin ücretsiz olarak vatandaşlara verildiği merkezde çeşitli seminerler, kurslar ve bilgilendirme faaliyetleri uzman ekiplerce verilmeye devam etmektedir.

Aile danışma ve yaşam merkezi içerisinde, alanında uzman psikologlar, çocuk gelişim uzmanı, beslenme uzmanı tarafından yaşam kalitenizi yükseltmek ve yaşadığınız sorunlara çözüm üretebilmek, farkındalık kazandırabilmek noktasında randevulu olarak hizmet veriliyor.

Aile danışma ve yaşam merkezi içerisinde;
 Psikolojik danışmanlık hizmetleri
-Yetişkin Bireysel Terapisi
-Aile ve Çift Terapisi
-Sağlıklı Boşanma Danışmanı

Çocuk ve ergen psikoterapisi
-Birey Terapisi
-Oyun Terapisi
-Masal Terapisi
-Ebeveyn  Görüşmeleri

PRESTİJLİ CADDELER

Başiskele Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle ilçeye prestijli caddeler kazandırdı. Serdar Mahallesi’nde Selahattin Eyyübi Caddesi, Barbaros Mahallesi’nde Pınar, Atatürk, Millet ve Yavuz Sultan Selim Caddesi, Mehmetağa Mahallesi’nde Karamürsel Caddesi, Yeşilyurt Mahallesi’nde Çuhadar Caddesi ve Vezirçiftliği Mahallesi Ulu Camii Sokak ve Körfez Mahallesi Mesan Sokak alt ve üst yapı çalışmalarıyla modern ve estik caddeleri arasına girdiler.  Boydan boya asfaltlanan, kaldırımları yenilenen ve dekoratif aydınlatma direkleri ile ışıl ışıl bir görünüme kavuşan caddeler, Başiskele’ye büyük değer kattı.

GENC-İ ÂLÂ CAFE

Başiskele Belediyesi son zamanlarda insanların buluşma noktası haline gelen Başiskele sahiline özel yapım bir karavan yerleştirdi. Bölgede artan yoğunluk ile beraber Başiskele Belediyesi de vatandaşlardan gelen taleplerin ardından her gün binlerce kişinin uğrak noktası haline gelen Başiskele sahiline özel bir karavan yerleştirdi. Kafe olarak kullanılan ve al-götür konseptinde kurulan kafe adını da Başiskele Belediyesi’nin ödüllü gençlik projesi olan “Genc-i  Âlâ”’dan aldı.  Kahve çeşitlerinden, soğuk içecek alternatiflerine, sandviç, tost gibi atıştırmalık birçok seçenek sunan kafe hem sunduğu ortam hem de ürünler ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca bu kafenin ikinci şubesi barbaros semt meydanında bulunmaktadır. Haftanın her günü açık olan Âlâ Kafe’ler sabah saat 09.00 ile gece saat 11.00’e kadar vatandaşlara hizmet veriyor.

BARBAROS SEMT MEYDANI

Barbaros Mahallesi’nde eski kaymakamlık binasının yıkılmasının ardından yaklaşık 3 bin metrekare alana Barbaros Semt Meydanı kazandırıldı. Semt meydanında 20 araçlık otopark, vatandaşların dinlenip eğlenceli vakit geçirebileceği sosyal yaşam ve etkinlik alanı, yeni yeşil alanlar oluşturuldu. Modern aydınlatmalarla ışıklandırılan ve bölgeye yeni bir çehre katan Barbaros Semt Meydanı adeta ilçeye değer kattı. Modern aydınlatma direkleri dikildi, yeni desenli parke taşları yerleştirildi, yeni çimler serildi, peyzaj çalışmaları yapıldı ve yeni ağaçlar dikildi.

KİTAPHANE

Başiskele’nin birçok mahallesinin kesişme noktasında olan Barbaros Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi üzerinde 1000 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Kitaphane, modern ve estetik mimarisiyle gözde yapıtlarımızdandır. 1000 metrekare olan kütüphanede 92 metrekarelik okuma salonu, 123 metrekarelik kitap koleksiyonu alanı, 1. katta 115 metrekarelik serbest çalışma alanı  yer almaktadır.  Kitapseverlere 100 metrekarelik kafeteryada veya binanın dış tarafında yapılacak verandada çay ve kahve eşliğinde kitap okuma fırsatı sunmaktadır. Kitaphane’mizdeki 25.000 kitapla toplamda 50.000’e aşkın kitap bulunmaktadır.  7’den 77’ye tüm Başiskeleli hemşehrilerimize ve gençlerimize hitap etmektedir.

 Kitap okuma, ödünç kitap alma, ders çalışma, ödev yapma, sınavlara hazırlık, araştırma ve tez yazma gibi konularda öğrencilere büyük bir imkân sunmaktadır. Ayrıca buradaki bilgisayarlardan da internet üzerinden ders videoları izleyebiliyor, ödevlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. 

Yeni nesil teknolojik sistemle donatılan Kitaphane’de vatandaşlar, aranılan kitabı hızlı bir şekilde bulabilirken kutuphane.basiskele.bel.tr linkinden e-Kitap ve e-Tez arşivlerini de okuyabiliyor.

Haftanın 6 günü saat 10:00 ile 22:00 saatleri açık olan Kitaphane, Pazartesi günleri ise 16:00 ile 22:00 saatleri arasında kitapseverlere hizmet veriyor.

TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLİK MERKEZİ

Gençlere yönelik çağın şartlarına uygun olarak modern ve estetik tarzda projelendirilen Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi Kocaeli’nin  en büyük gençlik merkezi olacak. Başiskelenin Yeşilyurt Mahallesi’nde yaklaşık 1500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde yapımı devam eden Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nin ince işçiliği sürüyor. Yaklaşık 3 dönümlük alanda 1338 metrekarelik zeminde inşa edilen Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nin 1. ve 2. katı 850 metrekare civarında olacak.

Profesyonel ses ve görüntü stüdyoları kurulacak merkezde gençlerin dijital içerik üretmeleri ve yayınlamaları sağlanacak. Güçlü bilgisayarların ve hızlı internet erişiminin yer alacağı merkezde ayrıca 400 kişilik çok amaçlı tiyatro ve konser salonu, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için fitness salonu da yer alacak. .Greenbox stüdyolarının da yer alacağı gençlik merkezinde video ve fotoğrafçılık konularında gençler kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Video içerik üretmek isteyen Youtuberların uğrak mekânı olacak. 

Ayrıca elektro laboratuvar odası, bilgisayar 3D multimedya odası, iletişim atölyesi, interaktif oyun odası, e-spor antrenman odası, kaçış oyun odası gibi odaların da yer alacağı Başiskele’nin yeni nesil gençlik merkezi Kocaeli’nin her yerinden herkesin gelip kullanabileceği bir tesis olacak. Güçlü bilgisayarların ve hızlı internet erişiminin yer alacağı merkezde ayrıca 400 kişilik çok amaçlı tiyatro ve konser salonu, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için fitness salonu da yer alacak. 

YEŞİL DOĞAYLA İÇ İÇE KÜLTÜR MERKEZİ: YUVACIK KÜLTÜR MERKEZİ

Birçok düğün ve etkinliğe ev sahipliği yapan Başiskele’ye yeni ve modern bir kültür merkezi daha kazandırılıyor. Başiskele Belediyesi, Kocaeli’nin yükselen değeri olmaya devam eden Başiskele’ye katma değer katmaya devam ediyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan ilçeye yeni yaşam merkezleri kazandırma projeleri tek tek hayata geçiyor. Yapımı devam eden Kullar Yaşam Merkezi’nin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Fatih Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde Başiskele'nin yemyeşil doğasıyla iç içe bir ortamda Yuvacık Kültür Merkezi inşa ediliyor. Temeli atıldıktan sonra temel içi dolgusu da yapılan yeni tesiste çalışmalar hızla devam ediyor.

ESTETİK VE MODERN MİMARİSİYLE KENTE DEĞER KATACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle yaklaşık 3 bin 700 metrekare alanda, 1500 metrekare taban alanı üzerine inşa edilecek Başiskele’nin yeni yaşam merkezi modern, estetik ve kullanışlı mimarisiyle kente ve bölgeye büyük katma değer katacak.

DÜĞÜNLERE VE BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kentin yemyeşil doğal güzellikleri içerisinde, açık ve kapalı alan alternatifiyle sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak kentin yeni yaşam merkezinde 550 kişilik düğün salonu, 300 metrekare teras, fuaye alanı ve otopark alanları yer alacak.

KULLAR YAŞAM MERKEZİ MODERNLEŞİYOR

Başiskele Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle kente ve bölgeye büyük katma değer katması hedeflenen Kullar Yaşam Merkezi’nde de çalışmalar hızla sürüyor. 

Mehmetağa Mahallesi’nde yer alan Kullar Kültür Merkezi’nin yerine modern, estetik, özgün mimarisiyle daha kullanışlı bir yaşam merkezi yapımına başlayan Başiskele Belediyesi, Kullar Yaşam Merkezi’ni düğün organizasyonlarının yanı sıra kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği modern ve estetik bir alan haline dönüştürüyor.

BAŞİSKELE’YE ÇOK YAKIŞACAK

Alsancak Caddesi Dereboyu Sokak üzerinde mevcut Kullar Kültür Merkezi’nin modern tarzda dönüştürülmesini kapsayan proje için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 4 bin 155 metrekare alanda, toplamda 1700 metrekare inşaat alanı üzerine inşa edilecek Başiskele’nin yeni yaşam merkezi modern, estetik ve kullanışlı mimarisiyle kente ve bölgeye büyük katma değer katacak.

SOSYAL VE KÜLTÜREL BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Sosyal ve kültürel birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak kentin yeni yaşam merkezinde 400 kişilik düğün salonu, kır düğün salonu,  3 adet eğitim atölyesi, 90 kişilik konferans salonu, seminer salonu, fuaye sergi salonu ve otopark alanları yer alacak.

 

BAŞİSKELE YENİKÖY TERMAL TESİSİ YÜKSELİYOR

Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunacak olan Başiskele Yeniköy Termal Tesisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yaşam kalitesiyle Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden ilçesi Başiskele’nin Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan jeotermal su bölgesinde yapılan tesis tamamlandığında bölgeyi hareketlendirecek.

SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SUNACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı en önemli sağlık turizmi yatırımı olacak olan projede çalışmalar hızla sürüyor. Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan termal su bölgesinde yapımı devam eden tesiste çalışmalar devam ediyor.

ESTETİK VE GELENEKSEL MİMARİ

480 günde yapılması planlanan tesis 10 bin 621 metrekare alanda inşa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyoları, dinlenme alanları, eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. Tesis tamamlandığında Kocaeli’nin sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak ve bölgenin gelişmesine öncülük edecek.

 

BAŞİSKELE´DE "DİJİTAL DÖNÜŞÜM" İLE İŞLER HIZLANDI

         

"Yeni Nesil Belediyecilik" anlayışıyla teknolojiye ve inovasyona büyük önem veren Başiskele Belediyesi, dijital ortama taşıdığı hizmetlerini kamuoyuna tanıtmak için 29 Haziran 2022 tarihinde tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Dijital ortama taşıdığı belediyecilik hizmetleriyle vatandaşların işlemlerini hızlandırarak 2022 yılını tam dijital dönüşüm yılı olarak geçirdi. 

Kocaeli’nin ilk dijitalleşen belediyesi olarak dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, Başkan M. Yasin Özlü öncülüğünde “Dijital Dönüşümü” başlattı. Sürekli değişen ve gelişen teknoloji, giderek büyüyen dijital kültür gerçeği ve hızla yükselen beklentilerin karşılanması gerekliliğiyle dijital dönüşümün belediyecilikte kaçınılmaz hale geldiği zamanda Başiskele Belediyesi, vatandaşların birçok hizmete internet üzerinden erişimini sağlayarak işlerin hızlı ve kolayca yapılmasını sağladı.

2022’DE 703 YENİ YAPI RUHSATI VERİLDİ

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve insan odaklı kentleşmesiyle her geçen gün Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele’de, 2022 yılında başlatılan “Dijital Dönüşüm” kapsamında vatandaşlar belediyeye gelmeden E-Çap ve E-Ruhsat uygulamalarıyla online olarak yeni yapı ruhsat başvuruları yaptılar. Başiskele Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce geçen yıl 703 yeni yapı ruhsatı internet üzerinden verildi. Bu ruhsatların 5 bin 365 adedi konut bağımsız bölümünü, 402’si ise iş yeri bağımsız bölümünü oluşturdu. 

Başiskele Belediyesi ayrıca 2022 yılında toplamda 854 adet yapı kullanma izin belgesi,  2 bin 350 adet konut, 254 adet ofis iş yeri, 107 adet sanayi bölümü ruhsatı verildi.

KALE GİBİ SAĞLAM AİLELERİN İKİNCİ EVİ:

AİLE DANIŞMA VE YAŞAM MERKEZİ

Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Aile Danışma ve Yaşam Merkezi ile kadın ve aileyi kale gibi sağlamlaştırıyor.

Seçim beyannamesinde söz verdiği gibi Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ni 2021 yılının sonlarında hizmete açan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskeleli vatandaşların büyük bir gereksinimini karşılıyor. “Kadın ve Aile” yılında kadına yönelik hizmetlerin hız kazanacağı Başiskele’de Aile Danışma ve Yaşam Merkezi kentin kadınlarının ikinci evi olacak.

•          Kadın ve Aile Yılı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde, 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak belirledik. “Ailemiz kalemiz!” diyerek çıktığımız yolda KALE başlığı altında geliştirdiğimiz birçok projede; kadınlarımıza yönelik hizmetlerin sayısını ve kalitesini artırdık.

•          Kadın ve Aile (KALE)

Başiskele’nin kadınlarını doğrudan etkileyen 8 yeni marka ve 22 projeyle KALE hizmetlerini başlattık. Bu kapsamda 2 yılda 10 bine yakın vatandaşımıza hizmetlerimize katılım sağladı.

•          Başiskele Belediyesi Aile Danışma ve Yaşam Merkezi

Kadın ve aileyi merkeze alan Aile Danışma ve Yaşam Merkezimizde; psikolojik danışmanlık hizmetleri, çocuk-ergen psikoterapisi, diyetisyen ve kadın-aile birimi olmak üzere 4 başlıkta hizmetler üretiyoruz. 2 yılda 3.710 vatandaşımıza hizmet verdik.

•          Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri

Aile Danışma ve Yaşam Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz psikolojik danışmanlık hizmetleriyle 4 yılda 6.760 vatandaşımıza; yetişkin bireysel terapi, aile-çift terapisi; ergen – çocuklar için bireysel, oyun ve masal terapileri le ebeveyn görüşmeleri hizmetleri sunduk.

•          Beslenme Danışmanlığı Hizmetleri

Uzman beslenme danışmanlarımızın desteğiyle, 4 yılda 3.300 vatandaşımızı sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirdik. Kilo kontrolü, egzersiz ve spor yapanlar için beslenme, gebelik ve emzirme dönemi beslenme, çocukluk, gençlik ve yaşlılık dönemlerinde beslenme, kronik hastalıklarda beslenme başlıklarına uygun diyet programları düzenleyerek yaşam kalitelerini artırdık.

•          Anne-Çocuk Gelişim Atölyeleri Hizmeti

3-10 yaş aralığındaki çocuklara ve ebeveynlerine yönelik çocukların içinde bulunduğu gelişim dönemine dair bilgi vermeye ve gelişim dönemlerini destekleyici etkinlikler yapmaya yönelik bir hizmettir. Bu kapsamda; 111 anne ve çocuğa hizmet verdik.

•          Konumuz Aile Buluşmaları

Alanında uzman ünlü isimlerle aileye, yaşama ve sağlıklı ilişkiler kurmaya dair söyleşiler düzenledik. Bu kapsamda 11 buluşmaya 4.500 katılım gerçekleşti.

•          Semt Konakları

4 Semt Konağı’mızla 4 yılda, 11 farklı branşta, 698 kursiyerimize çeşitli eğitimler verdik. Kursiyerlerimiz ile düzenli olarak toplantılar gerçekleştiriyor, hizmetlerimize birlikte karar veriyoruz.

  • Rabia Hatun Semt Konağı
  • Sepetlipınar Semt Konağı
  • Vezirçiftliği Semt Konağı
  • Yeşilkent Semt Konağı

•          Semt Konakları Çocuk Atölyeleri

Semt Konaklarımızda anneleri eğitimler, seminerler ve atölyelere katılırken çocuklarımıza yönelik; akıl oyunları, robotik kodlama, kâğıt katlama gibi atölyeler gerçekleştirdik.

•          Okuma-Yazma Seferberliği

Başiskele’de okuma yazmayı bilmeyen kadın kalmasın diyerek 4 yılda 245 vatandaşımıza okuma yazma eğitimi verdik.

•          Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM)

8 Mart 2020 Kadınlar Günü’nde Symbol AVM’nin içerisinde mağazamızı açtık. Ev tekstil ürünlerinden mutfak malzemelerine, süs eşyalarından takılara kadar pek çok ürünle kadınlarımız el emeği ürünlerini satışa çıkarıyor, ev ekonomisine destek veriyor. 3 yılda 300 üyemizin, 3 bini aşkın ürününün satışı sağlandı. Ayrıca Başiskele Sahil ve Kapalı Pazar Alanımızda da düzenli olarak BAŞKEM standları açtık, kadın el emeği üzerine festivaller düzenledik.

•          Altın Bilezik Meslek Edindirme Kursları

Kadınların meslek edinmeleri için pastacılık, stilistik ve moda tasarım vb. başlıklarda kurs hizmetleri verdik. Bu kapsamda 2 yılda 230 kadın eğitimlere katıldı.

•          Aile Akademisi

Aile içi ilişki ve iletişi problemi, roller ve görev dağılımı, çatışma ve çatışmanın sağlıklı yönetimi, kriz yönetimi ve sorun çözme vb. birçok konuda bilinçli aile yapısına katkı sağlamak amacıyla söyleşi, seminer ve eğitimler verdik. Bu kapsamda 2022 eylül itibari yılda 16 etkinlik yaptık ve 665 katılımcı faydalandı.

•          Evlilik Okulu

Nişanlı ve evli çiftlere; aile birliğinin güçlenmesine destek olmak amacıyla evlilik ve çift terapistleri tarafından eğitimler verdik. Bu eğitimlere katılan çiftlerimize belediyemiz düğün salonunda %20 indirim uyguladık. 5 adet interaktif eğitimle 78 çiftimize ulaştık.

SOSYAL YARDIMLAR VE DESTEKLERLE GÖNÜLLERE DOKUNULDU

 

Sosyal Yardım Komisyonu

Belediyemiz bünyesinde gerçekleştirilen sosyal yardımların iyileştirilmesi ve çoğaltılması için çalışan bir komisyonumuzla 145 defa bir araya geldik. Şehrin ve vatandaşlarımızın sorunlarına daha iyi cevap verebilmek için çözümler ürettik.

•          Gıda Kolisi

Başiskele’de yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 4 yılda 13.516 gıda kolisini evlerine ulaştırdık. Ayrıca toplamda 25 ton patates ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. #Başiskele #BaşiskeleBelediyesi #KapsayıcıBaşiskele #SosyalYardım #GıdaKolisi

•          Gıda Alışveriş Fişi

Nakdî ve aynî yardımlarımızın yanı sıra ihtiyaç sahipleri için belirlenen yerlerde kullanabilecekleri gıda alışveriş fişleri dağıttık. Bu uygulamadan 4 yılda 2.216 ailemiz faydalandı.

•          Glütensiz Gıda Kolisi

Çölyak hastası vatandaşlarımızın rahatsızlıkları nedeniyle uymak zorunda oldukları glüten diyetinde ihtiyaç duydukları glütensiz gıda kolisini hazırladık ve çölyak hastası 221 vatandaşımıza dağıttık.

•          Temizlik Kolisi

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza temizlik ürünlerinden oluşan koliler hazırladık. Bu kapsamda 3.690 vatandaşımıza kolilerini ulaştırdık.

•          Asker Aile Yardımı

Vatanî hizmetini yapmak üzere olan gençlerimizi ve ailelerini, askerlik süreleri boyunca yardımlar yaptık. Bu kapsamda 72 askerimiz ve ailelerine asker aile yardımımızı ulaştırdık.

•          Yakacak ve Soba Yardımı

Çetin geçen Başiskele kışlarında hiçbir hanemiz soğukta kalmasın diye 29 ailemize sobalarını, 644 ailemize ise yakacaklarını teslim ettik.

•          Eğitim – Öğretim Yardımı

Başiskele’de eğitim gören 1.763 öğrenciye kıyafet, 330 öğrenciye mont, 1.068 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulunduk. Ayrıca 10 okulun, aile birlikleriyle yürüttüğümüz çalışmalarla 144 öğrenciye kıyafet yardımı için toplam 43.200 TL’lik hediye çeklerimizi dağıttık. 1.sınıfa başlayan 1.750 öğrencimize çantalı kırtasiye setlerini ulaştırdık.

•          Eğitim Sosyal Destek Yardımı

İlçemizde ikamet eden ve üniversiteye yeni başlayan 411 öğrencimizin velilerine tek seferliğe mahsus olmak üzere 2.000.00 TL’lik nakdî yardım yapıldı.

•          Sünnet Şöleni

Şehirdeki özel sağlık kurumlarımızla 182 çocuğumuzun sünnet operasyonlarını gerçekleştirdik, her mahallede sünnet törenlerini bir şölene dönüştürdük.

•          Hayır Çarşısı

Serdar Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren Hayır Çarşısı ihtiyaç sahiplerine hayır yapmak isteyenleri bir araya getiren bir mağazadır.  Bu kapsamda 153.078 parça kıyafet, 7.307 çift ayakkabı ve 13.341 adet eşya ihtiyaç sahiplerine temin edildi.

•          Halil İbrahim Sofrası Aşevi

İhtiyaç sahipleri her daim sıcak yemeğe ulaşabilsinler diye Halil İbrahim Sofrası Aşevi’ni kurduk.  Haftanın 6 günü sıcak yemek çıkan aşevimizden 464 vatandaşımız ve 295 hanemiz faydalandı.

•          Sağlık Hizmetleri

Dezavantajlı grupların medikal malzeme tedariki ve tedavi süreçleri; tansiyon ve şeker taramaları, diyabet hastalarına yönelik Diyabette Farkındalık Eğitimleri düzenli olarak gerçekleştirdik. Ziyaret edilen engelli, hasta ve yaşlı ziyaretlerimiz 2.511 haneye, hasta bezi yardım seti dağıtımı 527 vatandaşımıza, tıbbî malzeme desteğimiz 405 hastamıza ve doğrudan hastaya özel tedarik edilen medikal

•          Engelsiz Yaşam Destek Merkezi

Meslekî eğitimler, kişisel gelişim atölyeleri ve rehabilitasyon faaliyetleri ile birlikte engellerin aşılması için tasarlanmış bir merkez olarak hayata geçirilmiş olacak.

 

 

 

GENC-İ ÂLÂ İLE ÇOCUKLAR VE GENÇLER GELECEĞE HAZIRLANIYOR

 

•          Spor Okulları

5-16 yaş arası çocuk ve gençlerimize 6 tesiste basketbol, voleybol, jimnastik, karate, güreş, yüzme, masa tenisi, satranç, izcilik dallarında eğitimler verdik. Bu kapsamda okulumuzdan 5.377 gencimiz yararlandı.

•          Başiskele Belediyesi Spor Kulübü

Spor okullarında yetişen profesyonelleşmek isteyen gençlerimiz kulüp çatısı altında lisanslı sporcu olabiliyor. Kulübümüzün 210 lisanslı futbolcusu bulunmakta.

•          Müzik Okulları

5-29 yaş arası çocuk ve gençlerimize 3 eğitmenle, 7 farklı branşta ücretsiz eğitim verdik. 4 yılda 620 çocuk ve gencimiz hizmetimizden faydalandı.

•          Genç Sinema Okulu

Geleceğin sinemacılarını Başiskele’den çıkarmak amacıyla projelendirilen Genç Sinema Okulu; 15-25 arası gençler 8 temel atölye ve 7 seçmeli atölye ile 4 aylık eğitim sürecine tabi tutulacak.

•          Çocuk Trafik Eğitim Parkı

7.000 m2 parkur alanı, 40 kişilik iki dersliği, 150 m2 eğitim binası, 60 koltuklu trafik eğitim amfisi, kısa süreli mini alıştırma alanı, 13 akülü ve pedallı aracı ve 28 araçlık otoparkıyla Trafik Eğitim Parkımızı hizmete aldık. Bu kapsamında 10 kişilik gruplar halinde 16.051 çocuğa trafik eğitim verdik.

•          Çocuk Üniversitesi

Türkiye’nin ilk çocuk üniversitesini kurduk. 8-12 yaş aralığındaki öğrencilere bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve spor dallarında akademisyenler, eğitmenler ve psikologlarla 3.248 öğrenciye eğitimler verdik.

•          Çocuk Akademisi

3-8. sınıf öğrencilerine yönelik yaz aylarında; yaşayan matematik, eğlenceli bilim ve deney, kişisel-sosyal gelişim, resim, el sanatları, satranç, drama ve robot teknolojileri olmak üzere 8 farklı branşa eğitim verdik. Toplam 340 öğrenci hizmetimizden yararlandı.

•          Çocuk Kütüphanesi

Çocuk Kütüphanesi, Fatih Sultan Mehmet Parkı’nın içerisindeki âtıl 250 m2’lik binanın restorasyonunu yaparak açtık. Çocuklara yönelik atölye ve etkinliklerin de yapıldığı kütüphanede 4.949 kitap bulunuyor. Çocuk Kütüphanesi bugüne kadar 23.360 küçük okuru misafir etti.

•          Gençlik Merkezlerimiz

Gençlerimizin, sosyal, kültürel, sportif etkinlikler yapabilecekleri gençlik merkezlerimizin sayısını artırdık. Etüt odaları, eğitim salonları, bilgisayar odaları, kültürel ve sanatsal aktivite alanları ve spor mekanları bulunan gençlik merkezlerimizde 31.194 gencimize hizmet sunduk.

•          Âlâ Mekân

Gençlerin yeni cazibe merkezinde eğitim salonları, kütüphane, etüt sınıfları, müzik ve bilim atölyeleri, oyun odaları, greenbox stüdyosu, masa tenisi, satranç, langırt masaları ve PlayStation odaları yer alıyor. Atölyelerimizde 548 gencimiz ders alıyor.

•          Gençhanelerimiz

5.224 katılımcısıyla uygulamalı güzel sanatlardan el sanatlarına, sportif faaliyetlerden sosyal medya eğitimlerine, dil eğitimlerinden değerler eğitimine; yarışmalara, sergilere, çevre gezilerine kadar 11 farklı branşta eğitim verdik.

 

#Başiskele #BaşiskeleBelediyesi #GençBaşiskele #SportifBaşiskele #DonanımlıBaşiskele #Gençhane #GenciAla

•          GençBüs

GençBüs, Başiskele’nin her yerine mobil hizmet götürüyor. Mini golf sahasından VR deneyimine, akıl oyunlarından masa oyunlarına, okçuluktan darta, Playstation’dan dene yap atölyelerine kadar birçok farklı aktiviteden 5.394 gencimiz faydalandı.

•          GençGB

Tüm operatörlerde geçerli olmak üzere, 1 GB’lık kartvizitlerle 995 gence internet verdik.

•          Gençlerle Baş Başa

İlçemizdeki liselerde öğrencilerimizin yönettiği programlar ile gençler ile bir araya geliyoruz, onlar soruyor biz cevaplıyoruz, aynı zamanda bu programlarda gençlerimize Ali Fuat Başgil’in Gençlerle Baş Başa kitabını dağıtıyoruz. 4 yılda 12 okul 1.300 öğrenci ile buluştuk.

•          Kültür-Sanat Etkinlikleri

Konser, söyleşi, ramazan etkinlikleri, açık hava sineması, sünnet şöleni, babalar günü, kadırga şenlikleri, yayla şenliği gibi 263 etkinlik gerçekleştirdik.

•          Çocuk Etkinlikleri

Çocuklar için mahalle şenlikleri, şenlikler, masal dinletileri, çocuk sineması vb. 141 etkinlik gerçekleştirdik.

 

 

 

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.