BAŞİSKELELİ SPORCU KADİR ERBAY’DAN ÇEKYA’DA BÜYÜK BAŞARI

Çekya’da düzenlenen BMU Avrupa Pist Şampiyonası ve Uluslararası Alpe Adria Pist Şampiyonası’nda Türkiye takım halinde 3. olurken, Başiskeleli motosiklet sporcusu Kadir Erbay 4 kez birincilik kürsüsüne çıktı.

SPOR Yayın: 20 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 20.07.2023 14:01:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Balkan Motosiklet Birliği (BMU) tarafından Çekya’nın en büyük ikinci kenti Brno’da 14-15-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenen yarışları, STK600 sınıfında Kadir Erbay birinci, Turgut Durukan ikinci, SSP600 sınıfında Furkan Eryılmaz üçüncü ve SSP300 sınıfında da Hüseyin Karakaya üçüncülük ile tamamladı. Brno pistinde yapılan yarışlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği genç sporcu Kadir Erbay,  600cc kategorisinde girdiği tüm yarışları kazanarak 4 kez birincilik kürsüsüne çıkarak büyük başarı elde etti.

ALPE ADRİA PİST ŞAMPİYONASI

Alpe Adria Pist Şampiyonası’nda ise SSP600 sınıfında Furkan Eryılmaz 3. olurken, STK600 sınıfında Kadir Erbay 4. ve Turgut Durukan ise 9.lukta yer aldı. Durukan, aynı zamanda yapılan Çekya Şampiyonası’nda da 3. sırayı elde etti.

ERBAY: HEDEFİMİZ BU BAŞARIYI DÜNYA ŞAMPİYONASINA TAŞIMAK

Kupa seremonisine Ay Yıldızlı Türk Bayrağımız ile çıkan başarılı sporcu Kadir Erbay yaptığı açıklamada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmekten çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade ederek, “Takım arkadaşlarımla birlikte bu şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandık. Özellikle buradan bu başarıyı elde etmemde bana büyük destek veren başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere, aileme ve üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz başarı çıtamızı daha yükseğe taşımak. Seneye inşallah bu başarımızı dünya şampiyonasına taşımak istiyoruz ve bunun için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.