VEKTÖRLE MÜCADELE BAŞLADI

Başiskele Belediyesi, Koronavirüs ile mücadelenin yanı sıra toplum sağlığını tehdit eden vektör özelliği taşıyan böceklere karşı da ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarına başladı.

SAĞLIK Yayın: 31 Mayıs 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 31.05.2021 14:22:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

BAŞİSKELE´DE VEKTÖRLE MÜCADELE BAŞLADI     

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte su birikintilerinde üremeye başlayan sivrisinek başta olmak üzere karasinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına başlayan Başiskele Belediyesi vektörle mücadele ekipleri, vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirebilmeleri için ilçe genelinde ilaçlama yapıyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde Koronavirüs ile mücadelede salgın süresince başarılı çalışmalara imza atan Başiskele Belediyesi, kademeli normalleşme sürecinde de halkın sağlığı ve huzuru için vektörle mücadelede aynı kararlılığı gösteriyor.

Vektörle mücadele ekipleri, sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar sivrisinek gibi vektör özelliği taşıyan birçok böcek üreyebilecekleri alanlarda ilaçlanıyor.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Başiskele’de vektörle mücadele kapsamında yoğun tempoda çalışan ekipler, ayrıca vatandaşları da bilinçlendiriyor.

Vatandaşlara yapılan bilgilendirmede üremeye olanak sağlayan her türlü su birikintileri, kova, bidon, saksı altı, atık lastik vb. gibi yerlerde su birikmesinin önlenmesi, üstlerinin kapatılması veya sık sık biriken suların değiştirilmesi uyarılarında bulunuldu. Hayvan su yalaklarının ve çeşmelerin çevresindeki göllenmelerin giderilmesi ve bunların akar hale getirilerek kokmasının önüne geçilmesi de halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığı ekiplerce vatandaşa aktarıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.