TARİHÇİ-YAZAR PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL BAŞİSKELELİLER İLE BULUŞTU

Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen “2024 Ramazan Etkinlikleri” ve “Gence Dair Söyleşiler” programları kapsamında Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Başiskeleliler buluştu.

GÜNDEM Yayın: 22 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 22.03.2024 15:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Başiskele Belediyesi’nin Ramazana özel düzenlediği birbirinden güzel etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Kentin kültür-sanat etkinliklerinin en önemli adresi Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile Gence Dair Söyleşiler dün Teravih Namazı sonrası başladı. 

 

RAMAZAN AYI BİZİM TANRI MİSAFİRİMİZ”

 

Prof. Dr. Şimşirgil’in dopdolu bir içeriğe sahip söyleşisi katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle dinlediler. Başiskele Belediyesi’nin YouTube kanalından da canlı yayınlanan programda Şimşirgil, Ramazan ayının Allah tarafından bize gönderilen bir Tanrı misafiri olduğunu söyleyerek Ramazan ayını en iyi şekilde ağırlamak gerektiğini söyledi.

 

Osmanlı zamanından günümüze unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geleneklerinden de bahseden Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, yedi iklime 600 sene adaletle hükmetmiş Osmanlı'nın mübarek Ramazan ayındaki toplumsal hayatını örneklerle anlattı.

 

Program, Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdulsamet Yaylı’nın Prof. Dr. Şimşirgil’e sahnede çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.

 

ÇOCUKLAR BU HAFTA DA EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRECEK

 

Geleceğin teminatı çocukların Ramazan sevincini ve kültürünü Başiskele’de yaşaması için çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen Başiskele Belediyesi, Ramazan’ın manevi iklimine uygun etkinliklere bu hafta da devam edecek. Ramazan ayına süslenen Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde bugün (22 Mart Cuma) saat 21:45’te çocuklar; Karagöz-Hacivat gösterileri, Nasreddin Hoca, orta oyunu, Pişekar Kavuklu, meddah, illüzyon gösterileri ve eğlenceli yarışmalar ile yine doyasıya eğlenecekler. Pamuk şekeri, Osmanlı macunu ve şerbeti ikramlarıyla bayram tadında bir gece yaşayacaklar.

 

TARIK GENÇ İLE TASAVVUF ESİNTİSİ

 

Her yaştan ve kesimden Başiskeleli’ye Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatan Başiskele Belediyesi, 23 Mart Cumartesi gecesi saat 21:45’te de Tarık Genç ile ilahi ve ezgi dinletisi düzenleyecek. Klasik Türk Musikisi ve Tasavvuf Müziğinin en seçkin eserlerini icra edecek olan Tarık Genç, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.