BAŞİSKELE ZABITASINDAN FAHİŞ FİYAT VE STOKÇULUK DENETİMİ

Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluğa karşı marketlerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

ASAYİŞ Yayın: 24 Mart 2022 - Perşembe - Güncelleme: 24.03.2022 08:10:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Belediye Zabıta ekipleri, Kocaeli İl Ticaret Müdürlüğü ekipleriyle birlikte son günlerde özellikle sıvı yağ satışları konusunda vatandaşlardan yoğun olarak gelen şikâyetlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. İlçedeki zincir marketler başta olmak üzere tüm marketleri denetleyen ekipler, hem ürünlerin depolardaki stok durumunu hem de etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını kontrol etti. Ayrıca denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihleri de denetlendi. Yapılan denetimler neticesinde haksız kazanç elde eden ve stokçuluk yapan işletmeler hakkında tutanak tutuldu. Vatandaşların tüketici hakları korunması adına Başiskele Zabıta ekiplerinin denetimleri aralıksız devam edecek.

FIRINLAR DA DENETLENDİ

Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlerdeki fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri yanı sıra ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın, pastane ve unlu mamul üreten işletmeler de gramaj, fiyat tarifesi, ruhsat ve hijyen bakımından denetlediler.

Ekipler, özellikle fırınlarda ekmeklerin gramajı ile fiyat karşılaştırması yaparak, işletme sahiplerine ve çalışanlara bilgiler verdi. İmalathanelerde sağlık ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını da kontrol eden ekipler, ürünlerin son kullanma tarihlerini de detaylı bir şekilde incelediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.