BAŞİSKELELİ GENÇLER GAZALTI KAYNAK KURSUNDA

Başiskeleli gençlerin nitelikli eleman olarak istihdama kazandırılması amacıyla Başiskele Belediyesi tarafından projelendirilen “Genç Başiskele, Genç İstihdam Projesi”nde eğitimler devam ediyor.

EĞİTİM Yayın: 14 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2023 16:29:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hibe programı kapsamında Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hazırlanan “Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi” kapsamında AutoCad-SolidWorks ve Gazaltı Kaynak Kursu eğitimleri Selim Yürekten Mesleki Teknik Lisesi’nde devam ediyor.  

GAZALTI KAYNAK KURSU İLE KALİFİYE ELEMAN

Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi (BAŞKİM) koordinesinde tamamen ücretsiz verilen SolidWorks Kursu’nun ardından Gazaltı Kaynak Kursu’nda da eğitimler başladı.

Haftada 2 gün yapılan eğitimlerde kursiyerlerle teorik ve uygulamalı eğitimler alıyor. Toplamda 75 saat verilecek kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı onaylı sertifikaları verilecek.

Kursiyerler, eğitim sonunda aldıkları onaylı sertifikalarla çalışmak istedikleri sektörde istedikleri iş yerlerine kolayca işe yerleşebilecekler.

5 ATÖLYEDE DAHA EĞİTİMLER BAŞLAYACAK

Proje kapsamında, AutoCad-SolidWorks ve Gazaltı Kaynakçılık eğitimlerinin yanında Elektrik/Makine Bakım Atölyesi, Marangoz Mobilya Atölyesi, CNC Lazer Kesim ve Hidrolik Pnömatik kursları da yakın zamanda başlayacak.

NİTELİKLİ GENÇ PERSONELLER YETİŞECEK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde ilçenin istihdamına büyük katkı sunan Başiskele Kariyer ve İstihdam Merkezi’nin (BAŞKİM) koordinesinde gerçekleştirilecek eğitimlerde nitelikli personeller iş hayatına kazandırılacak.  Sosyal girişimcilik ve sosyal sorumluluk bilinciyle hazırlanan Genç Başiskele Genç İstihdam Projesi kapsamında Başiskele sınırları içerisindeki imalat sanayi firmalarının ihtiyaçlarıyla uyumlu olarak bu firmaların nitelikli eleman ihtiyaçlarının giderilmesi ve verilecek uygulamalı atölye eğitimleriyle nitelik kazandırılan gençlerin istihdama kazandırılması sağlanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.