Son 3 Ayda 3 Ton Elektronik Atık Toplandı

Duyarlı ve çevreye saygılı yönetim anlayışıyla Başiskele Belediyesi, 3 ayda 3 ton elektrik atığı geri dönüşüme kazandırdı.

GÜNDEM Yayın: 19 Mart 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.03.2021 10:46:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Son 3 Ayda 3 Ton Elektronik Atık Toplandı

Duyarlı ve çevreye saygılı yönetim anlayışıyla Başiskele Belediyesi, 3 ayda 3 ton elektrik atığı geri dönüşüme kazandırdı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesinde geçtiğimiz yıllarda başlatılan "Sıfır Atık Seferberliği"  Başiskele Belediyesi tarafından titizlikle sürdürülüyor.

Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çevre Koruma Birimi ekipleri, "Sıfır Atık Seferberliği" kapsamında resmî kurumlara, okullara ve toplu yaşam alanlarına koyduğu geri dönüşüm kutuları vasıtasıyla topladıkları geri dönüşebilen cam, plastik, naylon, kağıt, karton, metal, pil, elektronik eşya gibi her türlü atıkları hem ülke ekonomisine yeniden kazandırıyor hem de doğayı ve çevreyi koruyorlar.

Başiskele Belediyesi tarafından yılın 365 günü ilçede yürütülen “Sıfır Atık Seferberliği” çalışmaları kapsamında vatandaşlar bilinçlendirilirken son olarak son 3 ayda 3 ton atık elektronik eşya toplandı. 

Yürütülen çalışmalar neticesinde kullanım değeri olmayan ya da kullanılmaz durumda olan elektrikli ve elektronik her türlü eşyaları doğaya zarar vermeden periyodik olarak toplayan Başiskele Belediyesi, 3 ton atık elektronik eşyayı ülke ekonomisine kazandırdı. 

Elektronik atıkların içerisinde bulunan metal, plastik gibi atıkların yanı sıra civa, kurşun, magnezyum gibi çevreye zararlı ağır metaller geri dönüşüm sırasında ayrıştırılarak çevreye zarar vermeleri önlenmiş oluyor.

Ev ve işyerlerinde elektronik atık eşya bulunan vatandaşlar, Başiskele Belediyesi’nin 444 41 10 numaralı telefonunu arayarak aldırabiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.